Bosbaden: wat, waar, wanneer en meer?

shinrin-yoku | bosbaden | helende natuur | 57
shinrin-yoku | bosbaden | helende natuur | 4
shinrin-yoku | bosbaden | helende natuur | 57
Leer het bos op een andere manier kennen

Een workshop “Shinrin-yoku/bosbaden” is meer dan een wandeling. Door bewust het bos in te gaan, kom je in dicht contact met je natuurlijke omgeving en ervaar je het leven in het bos op een intense manier.

Tijdens de workshop trek je met een kleine groep in stilte het bos is en maak je op een andere manier  kennis met het bos en de bomen.  Je verlaagt je tempo en ervaart hoe het bos je kan helpen om bewuster in het moment te staan en dieper in contact te komen met je intuïtie.

Tijdens de workshop word je uitgenodigd om gerichte oefeningen te doen die je zintuigen prikkelen en je verbinden met de energie van het bos. Hierdoor registreer je meer wat je ziet, hoort, voelt, proeft en ruikt. De oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Een shinrin-yoku-sessie brengt je in het hier en nu en geeft je energie, ruimte en inspiratie voor frisse ideeën.

Op het einde van de workshop word je uitgenodigd op de theeceremonie, bereidt met lokaal geplukte planten uit de natuur en iets zoets.

Ook een journaliste en reportagemaker van het weekblad Bruzz  kwamen mee bosbaden. Kijk en  lees hier hoe ze het beleefde. Voor bosbad-vakanties kijk onderaan.

 

Waar en wanneer?

De workshops vinden plaats in de voormiddag, soms op weekdagen. Dat zijn gewoonlijk de stillere en rustigere momenten in het bos.

Zaterdag 5 september, 9u.-12u., Zoniënwoud, Bosvoorde*

Zondag 27 september, 9 u.-17u., IFTDays Pollinator event, Bornem. MEER

Zaterdag, 3 oktober, 9 u.-12 u., Zoniënwoud, Tervuren

Zaterdag 5 december, 9 u.-12 u., Zoniënwoud, Tervuren

* goed per trein of bus bereikbaar

Prijs: 32 € / 25 € (student, werkzoekend, alleenstaande ouder) 

Drie beurten bosbaden-reeks, data naar keuze: 75 € / 60 € (student, werkzoekend, alleenstaande ouder) 

Met wie? Ilse Simoens

Info en Inschrijvingen: contact@academie-voor-helende-natuur.be of hier

Op vraag bieden we een 2 of 3 u. durende sessie aan voor een kleine groep, maximum 12 personen.

Bosbad-cadeaubon: Schenk je graag iemand een bosbad cadeau, dan kan jij hiervoor bij ons terecht. Deze bon geeft de  ontvanger toegang tot een bosbad op een passende dag uit onze agenda.  

Meebrengen en thuislaten

Trek gepaste kleding aan zodat je wat langer in de natuur kunt zijn. Tijdens een fikse boswandeling loop je je warm door te stappen. Dat is bij deze workshop niet het geval.

Als je enkele oefeningen graag op blote voeten wil ervaren, trek dan schoenen of sandalen aan die gemakkelijk  aan en uit kunnen.  
 

Laat je telefoon en fototoestel thuis of zet ze uit.

Elke weer heeft haar bijzonderheden en schoonheid. De workshop gaat dan ook bijna altijd door. Alleen bij noodweer wordt de workshop geannuleerd en krijg je je geld terug. Je krijgt dan een dag vooraf een mailtje

logo transparant

Kijk diep in de natuur, en dan zul je alles beter begrijpen.

-Albert Einstein-